marți, 17 decembrie 2013

Arunci și ... șase-șase!

sursă imagine: pixabay.com

Nassim Taleb - The Hidden Role of Chance in Life and in the Markets:
Those who were unlucky in life in spite of their skills would eventually rise. The lucky fool might have benefited from some luck in life; over the longer run he would slowly converge to the state of a less-lucky idiot. Each one would revert to his long-term properties.
Așadar, dacă se întâmplă să fii prost (și regula este că atunci când ești prost nu știi că ești) poți fi lovit de „ghinionul” de a avea noroc într-un anumit aspect (financiar, politic sau de altă natură).

Acest „ghinion” de a avea noroc (care din fericire este improbabil să se repete constant) îți va întări convingerea că nu ești prost, ba mai mult s-ar putea chiar ca niște colegi de societate să pună norocul tău pe un soi de inteligență sau aptitudini care fie nu-ți aparțin, fie - dacă-ți aparțin - sunt irelevante pentru „realizările” tale (să nu uităm, a fost vorba de noroc, de șansă).

Astfel, cel mai bine pentru prost este să fie și ghinionist (sau dacă nu ghinionist atunci cel puțin lipsit de noroc) - pentru că în lipsa norocului s-ar putea să te gândești mai mult la propria identitate și la propriile abilități (asta dacă nu cumva o apuci pe calea sinucigașă în care să-i găsești vinovați pe alții pentru propria prostie, pe care în mod nefericit ai diagnosticat-o - spre propria liniște sufletească - drept insucces).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pagini