marți, 6 noiembrie 2012

Imported: Am descoperit Udacity


Ieri am dat de o postare mai veche a lui Peter Norvig pe Google+. Era vorba despre o invitație la un curs online gratuit: „The Design of Computer Programs”, ținut pe Udacity.

Poate unii n-ați auzit nici despre Peter Norvig și nici nu vă încântă ideea de curs online gratuit. Pentru că tot ce e gratuit trebuie să fie de proastă calitate, nu? Probabil că așa am fost învățați în țărișoara noastră. Dar pe alte meleaguri se pare că există oameni care sunt pasionați de a răspândi în jur ceea ce știu mai bine.

Să-i lăsăm pe cei de la Udacity să se descrie singuri:
We believe university-level education can be both high quality and low cost. Using the economics of the Internet, we've connected some of the greatest teachers to hundreds of thousands of students in almost every country on Earth. Udacity was founded by three roboticists who believed much of the educational value of their university classes could be offered online for very low cost. A few weeks later, over 160,000 students in more than 190 countries enrolled in our first class, "Introduction to Artificial Intelligence." (sursa)
Deocamdată nu veți găsi aici cursuri de literatură universală sau de alt fel, dar veți găsi cursuri de statistică, fizică, inteligență artificială și programare. Am înțeles că lista de colaborări este în creștere, așa că în curând ne putem aștepta la mai mult.

Poate că cel mai important lucru este că nu sunt oameni precum domnul Mang cei care predau cursurile. Vorbim despre Peter Norvig și Sebastian Thrun.

Pentru interesați, accesați Udacity, alegeți-vă clasa și apoi „enroll”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pagini